Eetbare vliegenzwammetjes
Met dit hapje heb ik altijd succes op een feestje of bij een etentje in het najaar!
Ingrediënten
Bij 6 stuks:
- 6 eieren
- 6 kleinere tomaten
- 1 bakje tuinkers
- 1 eetlepel volle kwark
Voorts:
- 1 leeg eierdoosje van 6 stuks
- optioneel: enkele blaadjes sla of kool
- 1 cocktailprikker
Werkwijze
- Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en pel ze.
- Snijd de bovenkant van de tomaatjes af en hol ze uit.
Bewaar het sap en de onderkanten voor een ander gerecht. - Leg eventueel op de bodem van ieder vakje in het eierdoosje een klein slablaadje of koolblaadje om het vocht op te vangen.
Dit is vooral handig wanneer je het gerechtje enige uren voor je feestje al klaarmaakt. - Knip het matje met de tuinkers voorzichtig in 6 rechthoekjes.
Verdeel ze over de vakjes van het eierdoosje. - Plaats de eieren in de vakjes en zet op elk ei een tomaatkapje.
- Maak met de cocktailprikker en de kwark de witte stipjes op de tomaten.
Klaar zijn jouw eetbare vliegenzwammetjes.
Veel succes en smakelijk!