Op 12 augustus 2017 hadden we ruim 20 vrienden en kennissen te gast voor het zogenoemde zomers etentje. Het thema luidde: vreemde kost!

Zomers etentje: traditie

Jaarlijks nodigen wij een groepje mensen uit voor een zomers etentje. Daar horen trouwe vrienden bij, en ook mensen met wie we het voorgaande jaar op de één of andere manier een bijzonder contact hadden.

Het zomers etentje valt, het woord zegt het al, in de zomer. Soms in juli, soms in augustus. De zomer kan een rustige periode zijn, waarin we juist meer tijd kunnen maken voor elkaar. We vieren dan graag de vriendschap!

Het is traditie dat de gasten zelf een gerechtje voorbereiden rond een thema. Wij verzorgen de drankjes. Ooit inventariseerden we tevoren de gerechten om dubbels en hiaten te voorkomen. Maar een prettige chaos wordt het toch wel. Dus we zien nu af van enige vorm van inhoudelijke sturing vooraf. En het wordt altijd een geweldig feestje, dankzij de inzet en gezelligheid van de gasten.

Het thema: vreemde kost

Het is telkens onze uitdaging een thema te kiezen dat inspireert en waarmee je toch alle kanten op kunt. De koks gingen deze keer aan de slag met het thema ‘vreemde kost’. Het resultaat? Bijvoorbeeld verduisterde kip, sajoer lodek oblok-oblok, stront aan de knikker, half maantje in het gras, Ethiopische visgoulash en bietenborani! Laat je inspireren door enkele recepten.

zomers etentje zomers etentje zomers etentje
zomers etentje zomers etentje zomers etentje
zomers etentje zomers etentje zomers etentje
zomers etentje