Webkatten Tinus Rosso introductieWij zijn twee stoere rode je-weet-wel-katers. Wij wonen in huize Wawona! Tussen ons is sprake van een gedoogconstructie.
Op 30 december 2009 kwamen wij aan in ons nieuw huis. In Webkatten lees je over onze avonturen. Ook staat er iets over onze voorgangers Mara (-2009) en August (-2002). Hier zie je plaatjes van kort na onze inname van het domein.

Tinus

Ik (rechts) heet nu Tinus. Die naam is afgeleid van de tiende maand van het Romeinse jaar, te weten december. Ze zeggen dat ik op of rond 16 mei 2008 ben geboren. De logica van mijn naam ontgaat mij dus!
Kort na aankomst zocht ik contact met het baasje en het vrouwtje. De eerste knuffels lieten niet lang op zich wachten. Toch ben ik schrikachtig gebleven; ik ga mensen vaak uit de weg.

Rosso

Ik (links) heet nu Rosso. Rooie, dus eigenlijk. Mijn vacht is namelijk werkelijk prachtig roodbruin. Ik ben dus blij met mijn naam! Ze zeggen dat ik op of rond 12 november 2006 ben geboren.
Ik ben terughoudender dan mijn broer, maar wel slimmer: ik vond al snel de diverse kattenluikjes in huis en weet de garderobekast te openen. Graag ben ik in de buurt van mensen.

Zoek de verschillen!

Nieuwjaarsontbijt Tinus 100101
Nieuwjaarsontbijt op 1 januari 2010
Nieuwjaarsontbijt Rosso 100101
Nieuwjaarsontbijt op 1 januari 2010

Het lijkt moeilijk om ons uit elkaar te houden. Toch valt dit best mee! Kijk maar eens naar de foto’s.

Tinus: Ik ben duidelijk veel lichter van kleur. Kijk eens naar mijn staartpuntje! Maar ik heb geen witte benen en ook geen wit op mijn snuit. Mijn linkervoorvoetje heeft een zweempje bruin.

Rosso: ik ben forser geworden sinds ik in Huize Wawona woon. Ik heb twee hagelwitte voorvoetjes en achterbenen. Zie je mijn schitterende donkerrode vacht? Aan één kant van mijn neus heb ik trouwens een witte schoonheidsvlek.